• Officieel VELUX & Skylux dealer
 • Klantbeoordeling: 4.8 / 5
 • Ook afhalen in Leiderdorp
Heb je hulp nodig bij de montage?Een lichtkoepel laten plaatsen
 • Officieel VELUX & Skylux dealer
 • Klantbeoordeling: 4.8 / 5
 • Ook afhalen in Leiderdorp
 • Officieel VELUX & Skylux dealer
 • Klantbeoordeling: 4.8 / 5
 • Ook afhalen in Leiderdorp
 • Officieel VELUX & Skylux dealer
 • Klantbeoordeling: 4.8 / 5
 • Ook afhalen in Leiderdorp

Lichtkoepel plaatsen?

Laat jouw lichtkoepel professioneel plaatsen door ons ervaren montagebedrijf, dat officieel VELUX en Skylux dealer is.

Wij werken enkel met onze eigen monteurs; een klein team van 6 ervaren monteurs die dagelijks werken met lichtkoepels.

Bereken binnen 1 minuut jouw prijs en vraag direct jouw offerte aan:

 • Selecteer hieronder de gewenste lichtkoepel(s)
 • Bekijk direct jouw (richt)prijs inclusief montage
 • Ontvang binnen 24 uur jouw definitieve offerte
Install

  1. Kies de gewenste lichtkoepel(s)
  Uw verwachte prijs:

  Inclusief BTW en montage (let op, dit is een richtprijs)!

  2. Ontvang uw offerte:

  Een lichtkoepel plaatsen, wat kost dat?

  Gemiddeld kost een lichtkoepel zo’n €1500, inclusief montage. 

  Dat is echter geheel afhankelijk van de maat, het materiaal en jouw situatie.

  Zo is een glazen lichtkoepel gemiddeld zo’n €400 duurder dan een kunststof lichtkoepel.

  Daarnaast is er ook een prijsverschil in uitvoering. Zo kun je gaan voor enkelwandig, maar ook voor vijftandig – en alles wat daar tussenin zit. Dat brengt verschillen in isolatiewaarden en bijvoorbeeld geluidsreductie.

  Bij Lichtkoepelplaza krijg je een offerte, die zou worden uitgevoerd door onze eigen monteurs. Wij besteden geen werk uit aan ZZP’ers.

  1. Ons team van monteurs heeft gemiddeld zo’n 5 jaar ervaring
  2. Wij worden jaarlijks getraind door VELUX Nederland en Skylux
  3. Je ontvangt 10 jaar garantie op de producten en 5 jaar op de montage
  4. Wij zijn officieel dealer van VELUX en Skylux

  Zijn de lichtkoepel prijzen all-in?

  Wij werken altijd met heldere all-in prijzen, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

  Onze klanten beoordelen ons niet voor niets met een 4,8/5.0 uit 900+ beoordelingen.

  Onze kernwaarden zijn:

  • Wij bieden duidelijke all-in prijzen, zonder verrassingen achteraf
  • De kwaliteit van onze montage staat voorop
  • Altijd 5 jaar garantie op de montage. Is er iets niet goed? Dan zijn wij snel bij u.

  Officieel VELUX en Skylux dealer

  Als dé toonaangevende online winkel in ons vakgebied, kopen wij direct in bij gerenommeerde fabrikanten als VELUX en Skylux. Dit stelt ons in staat om dagelijks te werken met topkwaliteit producten en een diepgaande expertise op te bouwen. Bij vragen of opmerkingen staan wij altijd paraat om u te voorzien van deskundig advies. Bel ons gerust – uw tevredenheid staat bij ons voorop!

  Eerlijke prijzen voor 'gewoon goed werk'

  Het vinden van een echte vakman op het gebied van lichtkoepels is niet altijd makkelijk. Daarom investeren wij veel tijd aan een goede training van ons personeel, dat jaarlijks wordt getraind door VELUX en Skylux - om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Omdat goed personeel inclusief trainingen kostbaar is, zijn wij niet altijd de goedkoopste. Maar wij staan wel achter onze kwaliteit.

  Kies de juiste maat lichtkoepel voor uw situatie

  Heb je al een lichtkoepel die aan vervanging toe is? Dan is het vaak makkelijk om te kiezen voor dezelfde maat als er nu aanwezig is. Dan kun je vaak de opstand behouden en is vervanging vaak niet al te duur. Bij een nieuwe montage, is het belangrijk goed te kijken naar de maat die gewenst is. Hiervoor raden wij u altijd aan te bellen met de productspecialisten van VELUX Nederland, omdat zij hier fantastische tools voor hebben om u te adviseren.

  Een glaskoepel of een kunststof lichtkoepel?

  De glaskoepel, een toonbeeld van luxe, biedt ongeëvenaarde isolatieprestaties. Personaliseer uw ervaring door te kiezen tussen 2-laags en 3-laags beglazing, waardoor u geniet van een omgeving die perfect geïsoleerd is. Deze is tevens te voorzien van een zonwering, waardoor de warmte zoveel mogelijk buiten blijft.

  Voor een meer budgetvriendelijke optie kunt u gaan voor de lichtkoepel. Deze biedt ook steeds betere isolatiewaarden, vooral met de mogelijkheid om te opteren voor een meerwandige koepel. Bespaar kosten zonder concessies te doen aan de frisse uitstraling van uw ruimte. Maak slimme keuzes en ontdek de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl.

   

  Kunststof lichtkoepel
  Glaskoepel

  Ga voor de beste kwaliteit lichtkoepels

  Ontdek het vakmanschap van zowel VELUX als Skylux lichtkoepels, beide erkend als A-merken in de wereld van lichtkoepels.

  De kwaliteit van Skylux kan worden vergeleken met die van VELUX lichtkoepels. Voor de renovatiemarkt is het voordeel dat Skylux lichtkoepels een unieke formule hebben, waardoor de opstand behouden kan blijven.

  Dankzij deze innovatieve aanpak kunnen wij uw lichtkoepel moeiteloos vervangen met de hoogwaardige producten van zowel Skylux en VELUX (bij VELUX glaskoepels dient alleen de opstand wel vervangen te worden, bij kunststof koepels is dat niet nodig. Het voordeel van VELUX lichtkoepels is weer dat u een ventilerende lichtkoepel kunt kiezen met behoud van de opstand). Zo geniet u weer tientallen jaren van een superieure lichtkoepelervaring met producten van deze gerenommeerde merken.

  Hoe zit het met de garantie?

  Laat jouw lichtkoepel plaatsen door de officiële VELUX en Skylux dealer en geniet van maar liefst 5 jaar garantie op de montage.

  Bij Lichtkoepelplaza ben je verzekerd van de allerbeste kwaliteit.

  Neem het niet alleen aan van ons, maar wel van de 900+ klanten die u voor zijn gegaan, en ons beoordelen met een 4,8/5.0 gemiddeld.

  Wij worden jaarlijks getraind en laten u niet van tevoren aanbetalingen doen. Wij vinden het belangrijk eerst goed werk te leveren; dan ontvangt u de factuur achteraf, die u binnen 7 dagen kunt betalen. Wel zo prettig.

  Is er iets niet goed? Dan wordt het opgelost.

  Bereken direct uw prijs

  Kortom: laat een lichtkoepel plaatsen van de beste kwaliteit

  Wanneer je een VELUX of Skylux lichtkoepel laat plaatsen, dan kies je voor de beste kwaliteit op het gebied van lichtkoepels.

  Als je kiest voor Lichtkoepelplaza, dan ben je ook zeker van professionele montage. Wij worden jaarlijks getraind en onze vriendelijke monteurs helpen je graag bij jouw project.

  • De beste kwaliteit lichtkoepels op de markt
  • Beste producteigenschappen (de beste isolatiewaarden op de markt, of je nu kiest voor een glaskoepel of kunststof koepel)
  • Getrainde monteurs die jaarlijks worden getraind
  • 10 jaar garantie op het product, 5 jaar garantie op de montage
  • Eenvoudig je prijs berekenen via de tool (bovenaan deze pagina)

  Zelf een lichtkoepel plaatsen? Probeer het zelf!

  Het toevoegen van een lichtkoepel aan je woning biedt een prachtige manier om natuurlijk licht binnen te laten en de algehele uitstraling en functionaliteit van een ruimte te verbeteren. Of je nu van plan bent om een zolder om te vormen tot een gezellige slaapkamer, een studeerkamer wilt creëren, of gewoon wilt genieten van de voordelen van extra daglicht, het installeren van een lichtkoepel is een bevredigende onderneming. In deze gedetailleerde handleiding zullen we je stap voor stap begeleiden door het proces van het plaatsen van een lichtkoepel, zodat je dit project met succes kunt voltooien.

  Meet de juiste afmetingen

  1. Meet de juiste afmetingen

  Bepaal nauwkeurig de grootte van de lichtkoepel die je nodig hebt, rekening houdend met de afmetingen van de ruimte.

  Kies de juiste locatie

  2. Kies de juiste locatie

  Selecteer een geschikte locatie op het dak waar de lichtkoepel geplaatst moet worden, rekening houdend met de oriëntatie voor optimale lichtinval.

  Verzamel benodigde materialen

  3. Verzamel benodigde materialen

  Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt, waaronder de lichtkoepel zelf, bevestigingsmateriaal en afdichtingsmiddelen.

  Veiligheid eerst

  4. Veiligheid eerst

  Neem de nodige veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van beschermende kleding en het gebruik van een veiligheidsharnas indien nodig.

  Markeer de installatieplek

  5. Markeer de installatieplek

  Markeer de exacte positie op het dak waar de lichtkoepel geplaatst zal worden met behulp van meetinstrumenten en markeringen.

  Snijd het dak open

  6. Snijd het dak open

  Snijd voorzichtig het dak open op de gemarkeerde plek, gebruikmakend van geschikt gereedschap zoals een cirkelzaag.

  Plaats de opstand

  7. Plaats de opstand

  Installeer de opstand op de juiste hoogte en zorg ervoor dat deze waterpas staat en stevig bevestigd is aan de dakconstructie.

  Monteer de lichtkoepel

  8. Monteer de lichtkoepel

  Plaats de lichtkoepel op de opstand volgens de instructies van de fabrikant en zorg voor een correcte afdichting om lekkages te voorkomen.

  Bevestigingsmateriaal

  9. Bevestigingsmateriaal

  Gebruik het bijgeleverde bevestigingsmateriaal om de lichtkoepel stevig aan de opstand te bevestigen.

  Controleer en onderhoud

  10. Controleer en onderhoud

  Controleer na installatie of de lichtkoepel goed is afgedicht en functioneert zoals verwacht. Voer regelmatig onderhoud uit om een optimale werking te behouden.

  Het zelf plaatsen van een lichtkoepel kan een bevredigend project zijn dat je huis verrijkt met natuurlijk licht en ventilatie. Met de juiste voorbereiding, stapsgewijze instructies en veiligheidsmaatregelen kun je succesvol een lichtkoepel installeren. Zorg ervoor dat je de vereiste vergunningen verkrijgt en overweeg professionele hulp in te schakelen indien nodig. Geniet vervolgens van de voordelen van een lichtere en luchtigere leefruimte dankzij je nieuwe lichtkoepel.

  Indien je echter op zoek bent naar een efficiëntere oplossing zonder concessies te doen aan kwaliteit, overweeg dan gebruik te maken van onze professionele installatieservice. Ons ervaren team van experts staat klaar om het volledige installatieproces voor je uit te voeren. Hiermee bespaar je waardevolle tijd en ben je verzekerd van een nauwkeurige en hoogwaardige installatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze installatieservice en ontdek hoe we je kunnen bijstaan bij het realiseren van je lichtkoepelproject.

  Ontvang installatie-offerte