Lichtkoepel vervangen met behoud van opstand, welke maat nodig?

Officieel Dealer
Al onze producten zijn 100% origineel
Garantie
10 jaar garantie op lichtkoepels
Laagste prijzen
Tot 40% korting op alle producten
Officieel Dealer
Al onze producten zijn 100% origineel
Garantie
10 jaar garantie op lichtkoepels
Laagste prijzen
Tot 40% korting op alle producten

Is jouw bestaande opstand nog in goede staat en niet aan vervanging toe? Dan heb je bij Lichtkoepelplaza de mogelijkheid om alleen de schaal aan te schaffen. Deze wordt altijd compleet – montage gereed – geleverd, waarbij ook de bevestigingsmaterialen inbegrepen zijn.

Is jouw bestaande opstand ook aan vervanging toe? Kies dan voor een koepel met opstand.

De juiste maat koepel bepalen

Een correcte meting van de afmetingen van je lichtkoepel is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je de perfect passende koepel voor je platte dak bestelt. Maar maak je geen zorgen, dit proces is eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt!

Meet de dagmaat

De dagmaat wordt gemeten vanaf de bovenkant van de binnenrand van de bestaande opstand (zie de afbeelding). Merk op dat de maten die we op deze website vermelden altijd de dagmaat zijn en in millimeters (mm) worden weergegeven.

Indien je van buitenaf meet, is de overgemeten maat belangrijk:

Bij het renoveren van een koepel begin je wellicht met de afmetingen van de bestaande koepel. Houd er rekening mee dat de overmaat 160 mm groter is dan de dagmaat (maat B + 160 mm = overmaat). Dit komt door de flens die rondom de koepel zit, met een breedte van 80 mm.

Als voorbeeld: een overmaat van 1160 x 1160 mm komt overeen met een dagmaat van 1000 x 1000 mm.

Hoe bestel je alleen de koepel?

Dit kun je doen door een vaste lichtkoepel van Skylux te selecteren, en vervolgens te kiezen voor de optie ‘renoveren met behoud van opstand’.

Bekijk alle lichtkoepels